zaterdag 2 juli 2016

ZIJN VERBLIJFPLAATSEN

ZIJN VERBLIJFPLAATSEN
Achtereenvolgens verbleef hij in Bordeaux, Honfleur, St, Quentin, Calais,   aan het front op geheime plaats , Gent en Antwerpen.

Kaart Honfleur Calais.jpeg

BORDEAUX
In 1917 verbleven meer dan 20 gezinnen uit Geluwe in Normandië. Er woonden er in het noordelijk deel, in het westen, in Bretagne tot in de Midi toe, ver weg van het oorlogsgeweld.

Achiel was bakkersgast en vluchtte mee met zijn zus en ouders naar Frankrijk waar hij in Bordeaux  in een bakkerij werkte tot hij in Juli  1917 opgeroepen is  in het leger. Zijne eerste brief uit Bordeaux dateert van 17  oktober 1916 om te laten weten dat hij in de bakkerij toegekomen is op het adres cjhez Madam Segin, rue Achard N° 207 - Bordeaux
Op 22 december 1916 schrijft hij: aan zijn ouders "..Ik kom u ter laten weten dat ik verander ben van slaapplaats om nader van mijn werk te zijn Chez Mme Chabrij, 43 Rue Lafaytrie de montbadon- Bordeaux.

HONFLEUR     
In juli 1917 werd hij ingelijfd in het leger en verbleef tot tot januari 1918 in Honfleur , waarschijnlijk in het opleidingskamp voor miliciens. Hij stuurde eens een postkaart met de ketk waar hij naar de mis ging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten