donderdag 27 oktober 2016

Aan het front in de streek

IN MOORSLEDE GEEN BRIEKE MEER TE VINDEN.
  Front 12/10/18       "......Wij hebben nog altijd veel werk met den offensief en wij moeten weer gaan beginnen. 't Is toch wel vreed, den oorlog bijna gedaan en de belgen mogen nu geen repos meer hebben. 't is vreed welke belgen die er nu op het slachtveld liggen. 't is maar een dikte (?). Nu gij vraagt hoe het gesteld is waar wij vooruit gegaan zijn. Wel ik heb tot tegen Moorslede geweest  met een van daar, nog ik nog hem, wisten niet meer waar wij waren. Er stond daar niet meer recht, verre van daar, er was zelfs geen brikke meer te vinden en verder zagen wij Dadizeele die nog niet veel geschonden is daar. Ze schieten er nu gele dagen op en 'is ook al  geheel plat. Ik zie ne keer dat de oorlog gedaan is dat er geen huis meer van geheel belgie nog geheel is.
NAAR GENT. Den oorlog zal geen jaar meer duren
Front 13/10/18   " ik kom den brief van George te ontvangen met een 10 fr in waarvan ik zeer content ben want nu heb ik nogal noodig want kreveren zullen wij hier van honger als wij geen geld moesten hebben om iets te kopen. Nu, morgen moeten de belgen wederom vooruit. 't Is tot Gent dat ze nu  moeten gaan en is de franschman die voortgaat. Nu den oorlog zal geen jaar meer duren dat is iets die heel zeker is."
BINNEN 14 DAGEN ZAL ONS ARME BELGIE LIBER ZIJN.
Front 13/10/18   " ik kom juist uwen brief van den 10 fr  te ontvangen. Gij vraagt als ik den brief van George ontvangen heb. Ja, geheel goed, ik had het juist van doen want anders zouw men hier  grote honger lijden. Nu wij zitten wederom in de slag en de pioten gaan weer dapper vooruit. Ze zitten nu al tien kilometer over Roeselare. In 14 dagen zal ons arme belgie liber zijn. Nu al zohaast dat gij den brief ontvangt antwoord mij en zend mij het adres van onckel Emile. Ik zal gaan zien of zij van Martha niet en

Geen opmerkingen:

Een reactie posten