donderdag 30 juni 2016

Kontakt met de familie

Achiel had vier zussen in leven; Alix(°1893), Marguerite (°1900) ,Martha.(1895) en Atoinette (°1912). Hij had ook een broer George (° 1910) waarvan wij zijn overlijdensdatum niet kennen.   


Langs  vaders kant had hij mijn weten twee nonkels nl. August ( °1866 ) en   Emiel  ( ° 1859). In zijn brieven noemt hij nog nonkel  Camiel.(?). Het zou kunnen dat dit een nonkel langs moeders kant is.
ALLE DAGEN SCHRIJVEN….
In een van zijn brieven schrijft hij: "  Ik weet niet of gij geschreven hebt  maar ik ben al 5 dagen zonder nieuws van u. Dat gaat niet wel als men geen nieuws hebt van de famille. Alice gij moet mij alle dage schrijven ik zal ook alle dage schrijven als ik kan."
Alhoewel ik veronderstel dat niet al zijn brieven in ons bezit zijn maakten wij een maandelijks overzicht. Zie afbeelding.   
  INTENSITEIT VAN ZIJN CORRESPONDENTIE.


Van april 1916 tot juli 1917 zijn er slechts 7 brieven wellicht omdat hij dan dicht bij Vertheuil verbleef.                                                                        In juli ‘17, eerste maand van zijn verblijf in Honfleur en in de nieuwjaarsmaand van ‘18 waren er 17 brieven.  Na een wekenlange onderbreking in november 1918 schrijft hij van uit Gent. Toen hij in Gent en Antwerpen verbleef schreef hij minder: “ In een week kost een

EEN KLAKJE VOOR GEORGE.....Op 16/4/18 schrijft hij ".....ik heb wel niet veel nieuws van George. Vraagt ne keer of  hij niet vergeten heeft van te schrijven. Als hij het vergeten heeft zal ik ook vergeten van een klakje mede te brengen. Ik zal hem ne keer schrijven en vragen.  

Op 2/5/18 schrijft hij dat hij zal antwoorden aan George.

Op 21 jan 1918 laat hij weten dat hij een brief ontvangen heeft van Marguerite.

Uit Honfleur stuurt hij dit kaartje

    Paris Carrousel brug 001.jpg    Honfleur 18 juillet Honfleur


Beminde zuster,

Ik neem de pen in mijn hand om u eenige reken te schrijven en de staatmijner gezondheid kenbaar te maken en ook om u te vragen als gij niet meer kan schrijven. Het is al 3 dagen dat ik niet ontvangen heb. Hier ook mijn portret. Uwen broeder Achille.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten